top of page

2023
TEGNE INSTALLASJON

 "A FRIENDLY FIRE"

Prosjektet «a friendly fire» handler om de lidelser som sivilbefolkningen i enhver krig blir utsatt for og det som katastrofale hendelser skaper av ringvirkninger. Slike dype eksistensielle traumer som krig skaper, hvor det ikke kun er materielle tap, men også ettervirkninger som går gjennom flere slektsledd for de menneskene som blir berørt. 
 

I 2024 er det 80 år siden Laksevåg og Holen skole ble bombet av allierte engelskmenn den 4.oktober 1944. Mitt prosjekt tar utgangspunkt i min familiære tilknytning til denne katastrofale hendelsen, da hele min nærmeste familie var bosatt på Laksevåg på dette tidspunktet. 61 barn ble drept på Holen skole denne dagen. Denne hendelsen som i ettertid har blitt omtalt som den største krigskatastrofen som rammet barn i Norge under 2.verdenskrig. 
 

Jeg har valgt å vise hvordan 61 barn fra denne tidsperioden ser ut; presentert i en romlig, sirkulær tegne-installasjon. Barna er tegnet i tilnærmet full størrelse og installasjonen måler samlet 1,50 x 25meter, teknikk er kulltegning på papir. Publikum inviteres inn til et stille møte i en stor sirkel med 61 individer som ikke lengre kun er et (an)tall men som gjennom tegningen er gitt en egen, selvstendig identitet og uttrykk. 
 

bottom of page